Σούπα του Ιπποκράτη: Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά
Η σούπα του Ιπποκράτη είναι γνωστή από την αρχαιότητα, ως ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά, που μάλιστα έχει και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Η συγκεκριμένη σούπα είναι μια υγιεινή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Είναι πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, που προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.
Τα υλικά για τη σούπα του Ιπποκράτη
1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
σκόρδο
2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
680 gr ντομάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
450 gr πατάτες
λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
αλάτι
Η εκτέλεση της συνταγής για τη σούπα του Ιπποκράτη
Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.
Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.