στο-πιάτο-σε-20-λεπτά-το-εύκολο-και-οικον-1392

Στο πιάτο σε 20 λεπτά: Το εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου που μπορούν να το φτιάξουν όλοι

Γλυκό ψυγείου: Πώς θα δημιουργήσετε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπορείτε να πετύχετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει όχι μόνο εσάς, αλλά και τους καλεσμένους σας.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται πάνω από 20 λεπτά για να την ετοιμάσεις και να την βάλεις ψυγείο να γίνεται αλλά και να διατηρηθεί. Επιπλέον, δεν σου δίνει αυτό το αίσθημα του “μπουχτισματος” από την πολύ σοκολάτα αντιθέτως αποτελεί μια ελαφρια επιλογή που θα την ευχαριστηθείτε όλες τις ώρες τις ημέρας.

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για το γλυκό ψυγείου

1 πακέτο (225γρ) Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%

250ml (1 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ

100γρ (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη

50γρ (5 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή λεμόνι)

Η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2′ μετά το σημείο βρασμού

Στρώνουμε σε ένα σκεύος τα μπισκότα, χωρίς να αφήνουμε κενά

Αδειάζουμε από πάνω την ζεστή γιαουρτόκρεμα.

Σπάμε όσα μπισκότα περίσσεψαν και πασπαλίζουμε το ταψί.

Σημειώσεις!

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

Για extra νοστιμιά δοκίμασε να το σερβίρεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.

Σε όσους από εσάς αποφασίσετε να φτιάξετε αυτό το γλυκό να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή όρεξη. Είναι πεντανόστιμο… θα μας θυμηθείτε!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ