η-απόλυτη-υπερηφάνεια-αγωνιστές-στο-μ-2368

Η απόλυτη υπερηφάνεια: Αγωνιστές στο μέτωπο του ’40 Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και Λάμπρος Κωνσταντάρας

Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Πολέμησαν τον εχθρό στην πρώτη γραμμή

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος που λατρεύτηκαν από το ελληνικό κοινό για την υποκριτική τους δεινότητα, βρέθηκαν και στην πρώτη γραμμή του μετώπου και αντιμετώπισαν τους εισβολείς στον πόλεμο του ’40.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μάχης και νοσηλεύτηκε. Όταν έγινε καλά κι ενώ υπηρετούσε στα μετόπισθεν, ζήτησε να τον ξαναστείλουν στην πρώτη γραμμή. Ο δημοφιλής ηθοποιός έλαβε και μετάλλιο τραυματία πολέμου.

Την παρακάτω απίστευτα ωραία-ρετρό φωτογραφία ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος και γιος του, Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Μία (σπάνια) ασπρόμαυρη φωτογραφία που δείχνει τον πατέρα του, Λάμπρο, ντυμένο φαντάρο και μάλιστα το 1940!!! Ο Δημήτρης έχει γράψει και το εξής σχόλιο: «Εκπληκτική -και άγνωστη σε μένα- φωτογραφία του πατέρα μου ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, το 1940, στα βουνά. Ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφο Τάσο Κοντογιαννίδη που μου την έστειλε αφού τη δημοσίευσε στην εφημερίδα του».

Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Οι αναμνήσεις των ηθοποιών από τον πόλεμο

Το 1940, ο ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κλήθηκε να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή και πήρε μέρος σε μεγάλες μάχες. Οι συνθήκες διαβίωσης πάνω στα βουνά ήταν πολύ σκληρές για εκείνον και τους υπόλοιπους φαντάρους.

Πολύ αργότερα, όταν ο πόλεμος ήταν μια μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν, ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Πώς να σβήσει από τη μνήμη μου η εξόρμησις στο ύψωμα του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρα; Ανεβήκαμε με χέρια και πόδια, πολεμώντας με πέτρες. Είχα, θυμάμαι, πέντε φυσίγγια επί 20 ώρες. Εκεί που είχαμε σκαρφαλώσει, δεν μπορούσαν να μας φτάσουν τα μεταγωγικά. Κι εμείς πολεμούσαμε με πέτρες».

Ο Παπαγιαννόπουλος βγήκε ζωντανός από την πρώτη γραμμή του μετώπου και μετά τη συνθηκολόγηση επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διακοφτό, με το μόνο διαθέσιμο μέσο. Τα πόδια του.

Δείτε φωτογραφίες Ελλήνων ηθοποιών που πολέμησαν το 1940

Από αριστερά στη φωτογραφία όρθιοι: Δ. Γαλερίδης (δημοσιογράφος), Γεώργιος Καρτάλης (υπουργός), Δ. Θιβαδόπουλος (καθηγητής), Γεώργιος Θεοτοκάς (συγγραφέας), Συμεόνογλου (βιομήχανος), Κώστας Μάγερ (δημοσιογράφος). Καθιστοί: Ευ. Μαγκλιβέρας (βαρύτονος), Λάμπρος Κωνσταντάρας (ηθοποιός), Κώστας Σάμιος (τενόρος) και Τσαλίκης (έμπορος)».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ