παράδειγμα-προς-μίμηση-πιτσιρικάς-τη-3359

Παράδειγμα προς μίμηση: Πιτσιρικάς της λαϊκής ξυπνά τα χαράματα για να βοηθήσει και δεν αποχαυνώνεται πίσω από ένα τάμπλετ

Λαϊκή αγορά: Δείτε την ιστορία του αγοριού που έχει «ταξιδέψει» σε ολόκληρο το διαδίκτυο

Η αληθινή ιστορία ενός πιτσιρικά που ξυπνά τα χαράματα για να βοηθήσει τους γονείς του στη λαϊκή αγορά κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το γεγονός μοιράστηκε ένας χρήστης του facebook μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό. Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση μιλά για τον νέο στη λαϊκή και συνοδευόταν κι από μία φωτογραφία.


Η ανάρτηση για τον πιτσιρικά στη λαϊκή αγορά

«Κάπου εκεί στους πάγκους υπάρχει αυτός ο πιτσιρικάς (που βλέπετε δεξιά στον πάγκο μακριά στη φωτογραφία) ο οποίος στέκεται δίπλα στον πατέρα του και πουλάει φρούτα.

Αυτός παιδιά είναι ο ΗΡΩΑΣ μου για το 2022.

Αυτός είναι ο αρχηγός μου, που είναι 13 χρονών και σηκώθηκε στις 6 το πρωί να βοηθήσει τον πατέρα του. Αυτός που έμεινε μέχρι τις 4 το μεσημέρι για να μαζέψει τον πάγκο. Αυτός που ο πατέρας του λέει με περηφάνια: «είναι δουλευταράς και κερνάει και καφέ την αδερφή του επειδή βγάζει μεροκάματο».

Η μοναδική μου ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα βγει από τα σκατά που βρίσκεται, είναι αυτός ο πιτσιρικάς. Που βγήκε στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ την ώρα που οι φίλοι του σηκώθηκαν στις 11:00 και γκρίνιαξαν στη μάνα τους γιατί τους έφερε να φάνε κουλούρι, ενώ ήθελαν τυρόπιτα και μετά αποχαυνώθηκαν όλη τη μέρα πίσω από ένα τάμπλετ ή υπολογιστή μέχρι να ξανά γκρινιάξουν στην μανούλα γιατί άργησε το φαγητό.

Που χαμογελούσε όταν ο κόσμος αγόραζε και σκιζόταν στη δουλειά, την ίδια ώρα που άλλοι μεγαλύτεροί του έχουν χορτάσει αμπελοφιλοσοφία στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα.

Η μόνη λύση, είναι να ανακαλύψουμε ξανά το νόημα της σκληρής δουλειάς όπως κάνανε οι παππούδες μας.

Της κανονικής δουλειάς και όχι τα ευκολάκια και φούμαρα που μας πουλάνε διάφοροι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.

Ευχαριστώ τον πιτσιρικά που μου το θύμισε.

Εκείνα τα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια που 5 το πρωί ήμουν κάθε μέρα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου να βάλω τα ψάρια στον πάγο, να φορτώσω και να τα διανείμω έως τις 18:00-19:00 το απόγευμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ…»

Η ανάρτηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύο πλημμύρισε και με σχόλια που έδιναν συγχαρητήρια και μπράβο στο μικρό αγόρι. Φυσικά δεν έλειψαν και οι απορίες ορισμένων, που αναρωτήθηκαν τι γίνεται με το σχολείο του παιδιού αλλά και σκέψεις για παιδική εργασία.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ