το-σπίτι-της-ψυχούλας-του-βαγγέλη-γιακ-2699

Το σπίτι της ψυχούλας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Φωτογραφίες από το εκκλησάκι που χτίστηκε στη μνήμη του

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η μνήμη του νεαρού που χάθηκε από τη ζωή το 2015, διατηρείται ζωντανή μέσα από ένα εκκλησάκι στην Κρήτη το οποίο χτίστηκε στη μνήμη του

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ήταν μία από αυτές που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Ο νεαρός σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά.

Ο άνδρας μπορεί πλέον να έχει φύγει από τη ζωή όμως η μνήμη του, ειδικά στο νησί του, έχει διατηρηθεί ζωντανή μέσα από το εκκλησάκι που χτίστηκε προς τιμήν του.

Η ιστορία του Βαγγελη Γιακουμάκη συγκλόνισε και ταρακούνησε όχι μόνο την ελληνική επικράτεια αλλά και όλο τον κόσμο και έδειξε με τον χειρότερο τρόπο που μπορούν να καταλήξουν, οι κακοποιήσεις και το bullying.

Το σπίτι της ψυχής του Βαγγέλη Γιακούμακη βρίσκεται στο Σελλί Ρεθύμνου, στην Κρήτη και μάλιστα σε οικόπεδο της οικογένειας, προς τιμή του παιδιού που έχασαν. Το εκκλησάκι σύμφωνα με τους ντόπιους είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ευάγγελο τον Μάρτυρα.

Οι εικόνες από το εκκλησάκι δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Η ηρεμία και το φως του όμορφου νησιού, να έρχεται σε αντίθεση με την βίαιη ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κάνεις δεν μπορεί να ξεχάσει.

Φωτογραφίες από το εκκλησάκι στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ