δάκρυσαν-και-οι-ουρανοί-σκοτώθηκε-κορ-4473

Δάκρυσαν και οι ουρανοί: Σκοτώθηκε κοριτσάκι 4 ετών μπροστά στα μάτια των γονιών του

Ιταλία: Τεράστια ανθρωπιστική κρίση με πρόσφυγες από Τυνησία

Δυστυχώς οι τραγικές ιστορίες των μεταναστών και των προσφύγων δεν έχουν τέλος και όσα έρχονται στο «φως» προκαλούν ανατριχίλα.

Ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών, το οποίο προσπαθούσε να φτάσει στην Ιταλία μαζί με την οικογένειά του, έπεσε στην θάλασσα και έχασε την ζωή του, όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε επίθεση Τυνήσιων ψαράδων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ψαράδες έκλεψαν την μηχανή της σιδερένιας βάρκας, μήκους επτά μέτρων, στην οποία ταξίδευαν τριάντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες. Είχαν αναχωρήσει από το Σφαξ της Τυνησίας, με προορισμό τις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

Το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα σε περιοχή έρευνα και διάσωσης της Ιταλίας και η Ακτοφυλακή της Ρώμης, μαζί με την Οικονομική Αστυνομία, κινητοποιήθηκαν άμεσα, συντρέχοντας στους ναυαγούς.

Ιταλοί αστυνομικοί «υιοθέτησαν» τον μικρό Ισμαήλ

Την περασμένη νύχτα, παράλληλα, μια άλλη σιδερένια βάρκα βυθίστηκε νότια της Σικελίας και σαράντα έξι άνθρωποι (ανάμεσά τους επτά ανήλικα και δεκατρείς γυναίκες), διασώθηκαν από την Ιταλική Ακτοφυλακή.

Στην Λαμπεντούζα, τέλος, οι αστυνομικοί «υιοθέτησαν», προσωρινά, τον μικρό Ισμαήλ, έξι μόλις μηνών. Η μητέρα του έχασε την ζωή της κατά τον διάλπου της Μεσογείου, αφήνοντάς το μωρό μόνο, χωρίς κανέναν άλλο συγγενή. Οι Ιταλοί αστυνομικοί, προς άμεση φροντίδα, αγόρασαν μπισκότα, γάλα, πάνες, κρέμα για τα ούλα και παιχνίδια

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ