αρνούνται-να-ψηφίσουν-το-χωριό-της-ελλ-7770

Αρνούνται να ψηφίσουν: Το χωριό της Ελλάδας που οι κάτοικοι θα κάνουν αποχή για αυτόν το λόγο

Εκλογές 2023: Το ελληνικό χωριό που έφτασε στο «αμήν» εξαιτίας της εγκληματικότητας

Υπάρχει ένα χωριό στην Ηλεία το οποίο αρνείται να συμμετέχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές καθώς οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει με το επίπεδο της εγκληματικότητας. Ο λόγος για το Λευκοχώρι στην Ηλεία εκεί που σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν πέσει θύματα ληστείας.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε κάτοικος του Λευκοχωρίου στην Ηλεία στο Live News «θα έχει μεγάλη αποχή, μην εκπλαγείτε δηλαδή εδώ στο χωριό 90% αποχή».

Από την πλευρά της, ερωτηθείσα μία άλλη κάτοικος από τη δημοσιογράφο «δεν θα πάτε στην κάλπη εάν δεν ληφθούν μέτρα;» απάντησε «βέβαια βέβαια. Ριζικά μέτρα έτσι… όχι για μια δυο μέρες μια εβδομάδα…».

Η απόφαση για καθολική αποχή στις εκλογές, ελήφθη λόγω της εγκληματικότητας που μαστίζει το ελληνικό χωριό, με κάθε κάτοικο να έχει να διηγηθεί και μία ιστορία.

Οι κάτοικοι κλειδαμπαρώνονται από νωρίς μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην πέσουν θύματα κακοποιών, που κλέβουν ακόμα και τα φρεάτια.

Εκλογές 2023: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

«Δέχθηκα επίθεση κάποιο βράδυ, ευτυχώς πρόλαβα τους απείλησα κι έφυγαν» εξομολογείται ένας κάτοικος, ενώ ένας άλλος, που του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο, αποκαλύπτει «ήμουν εγώ και η γυναίκα μου, η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί είναι κλινήρης και εμένα με το πιστόλι στο κρόταφο, “ότι χρυσαφικά έχεις” τους έδωσα ότι είχα και 250 ευρώ που είχα τους τα έδωσα».

Θύμα κακοποιών έπεσε και ο πρόεδρος του χωριού, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στο πανηγύρι, επισημαίνοντας «ήταν ο Άγιος Αθανάσιος, είχαμε πανηγύρι εδώ στη πλατεία και μόλις γύρισα εδώ στο σπίτι ήταν μια χαρά, εδώ ένα άλλο σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Νικολόπουλου και εκεί πήγα να δω εγώ και μόλις είδα ότι έσπασαν την πόρτα αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν πάει και στο δικό μου θα έχουν πάει και τρέχω τώρα είχαν σπάσει πόρτα τη κεντρική, μας πήραν λεφτά, χρυσαφικά, δεν είχαν αφήσει τίποτα μέσα».

Στα σπίτια βάζουν συναγερμούς και προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να αποτρέψουν τους κακοποιούς, οι οποίοι επιτίθενται και κατά της σωματικής ακεραιότητας των ιδιοκτητών.

«Μας έχουν κλέψει άπειρες φορές» αναφέρει κάτοικος του χωριού, ενώ ένας άλλος σημειώνει «τους βάζουν μέσα και σε μια εβδομάδα είναι έξω».

Οι κάτοικοι πλέον βρίσκονται σε απόγνωση και έτσι θα πουν με μια φωνή «αποχή», καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή από την στιγμή που οι κακοποιοί έχουν κλέψει ακόμα και τα καντήλια του νεκροταφείου.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ