συγκίνηση-δάκρυα-χαράς-για-την-αριστ-1560

Συγκίνηση & δάκρυα χαράς για την αριστούχο μητέρα: Τέλειωσε το Γυμνάσιο, μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά και επέστρεψε στα 37 ως σημαιοφόρος

Καλλιόπη Ψυρούκη: Τέλειωσε το Γυμνάσιο, έκανε τρία παιδιά και επέστρεψε σημαιοφόρος

Καλλιόπη Ψυρούκη: Συγκινητική η περσυνή παρουσία, μεταξύ άλλων στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου της 37χρονης Καλλιόπης Ψυρούκη στη θέση της σημαιοφόρου του σχολείου της, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.


Καλλιόπη Ψυρούκη: Διάβασε και παράλληλα αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, η τρίτεκνη διαζευγμένη μητέρα, καθώς στο παρελθόν είχε καταγγείλει τον «επιστάτη» της για  παρενόχληση. Η ίδια με αποφασιστικότητα, κατάφερε να διαβάσει και παράλληλα να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της.

Συγκεκριμένα με 19,8, η Καλλιόπη Ψυρούκη είναι αριστούχος της Γ Λυκείου του σχολείου της και επέστρεψε στα θρανία πριν από 2,5 χρόνια ενώ συνέχιζε να μεγαλώνει μόνη της τα τρία της παιδιά. Μάλιστα στο πλάι της, στη Β Λυκείου η μεγάλη κόρη της, επίσης αριστούχος και παραστάτρια!

Η Καλλιόπη Ψυρούκη μεγάλωσε στην Αγιάσο και μετά τη Γ’ Γυμνασίου, εγκατέλειψε το σχολείο της, παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στα παιδιά της. «Στις ελιές δούλευα, στην οικοδομή, πεντάμηνα καθαριότητας, σε μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς, έκαιγα κλαδιά από κλαδέματα, καθάριζα τα κτήματα με μεροκάματα» δηλώνει η ίδια στο stonisi.gr.

Ο γιος της Αλέξανδρος είναι 17 χρόνων και η μικρή της κόρη Ευμορφία είναι 4,5 ετών. «Το ήθελα το σχολείο. Ειδικά όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα παιδιά, μου αρέσουν τα γράμματα και μου αρέσουν τα μαθηματικά. Ήθελα να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω το Λύκειο και με το σπαθί μου να προχωρήσω στη δουλειά μου. Μου άρεσε η επιστροφή στα θρανία, οι καθηγητές μου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω εκπαιδευτικός. Στα περισσότερα είχα 20ρια, αλλά στα μαθηματικά το ένιωθα ότι έχω άστρο.

Με παρακαλούσαν να δώσω πανελλήνιες, αλλά είναι δύσκολο, δεν μπορώ. Όταν κάτι θες, το βάζεις στόχο και δεν σταματάς πουθενά. Και τα τρία παιδιά μου ήταν σήμερα περήφανα, κι αυτό μου αρκεί» μας λέει συγκινημένη.

Το βίντεο της Καλλιόπης Ψυρούκη που κάνει το γύρο του διαδικτύου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ