έσπασε-ρεκόρ-πώλησης-ρετιρέ-διαμέρισ-3913

Έσπασε ρεκόρ πώλησης: Ρετιρέ διαμέρισμα στην Αθήνα πουλήθηκε με 18 εκατ. ευρώ σε Ελβετό επιχειρηματία

Αθήνα: Το ρετιρέ διαμέρισμα που πουλήθηκε για 18 εκατ. ευρώ

Λίγοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να προβούν στην αγορά αυτής της κατοικίας, ωστόσο το ακίνητο των 320 τ.μ., βρήκε τον αγοράστη του. Το υπερπολυτελές διαμέρισμα βρίσκεται σε περιοχή-«φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας, στα Ανάκτορα, ενώ ο Ελβετός αγοραστής πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ για να το αποκτήσει.

Ο νέος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα. Έδωσε, μάλιστα, ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς, αγοράζοντας σε τιμή περίπου 56.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.


Αθήνα: Πως έγινε το χρυσό deal για την πώληση του διαμερίσματος

To παλαιάς κατασκευής ρετιρέ βρίσκεται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. Το «χρυσό» διαμέρισμα διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό και στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα και ασανσέρ που εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων που έκανε και το μεγάλο ντιλ, μίλησε στην εφημερίδα και αποκάλυψε ότι η συναλλαγή χρειάστηκε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί: «Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο.»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ