λίγοι-γνωρίζουν-την-σωστή-απάντηση-η-σ-4865

Λίγοι γνωρίζουν την σωστή απάντηση: Η σπαζοκεφαλιά που 8 στους 10 αδυνατούν να απαντήσουν σωστά. Ποιος έχει προτεραιότητα;

Διασταύρωση: Λίγοι γνωρίζουν ποιος έχει προτεραιότητα σε αυτή τη διασταύρωση

Στο Ίντερνετ υπάρχουν πολλές σπαζοκεφαλιές με διασταυρώσεις για τους οδηγούς οχημάτων. Ωστόσο η σπαζοκεφαλιά που ακολουθεί είναι μια από τις πιο δύσκολες και σίγουρα θα “κουράσει” λίγο το μυαλό σας.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος που επιτελούν οι φωτεινοί σηματοδότες, καθώς ξεκαθαρίζουν αδιαμφισβήτητα ποιος έχει προτεραιότητα σε μια διασταύρωση καθώς και οι πινακίδες, αλλά τι συμβαίνει στην παρακάτω περίπτωση όπου βρίσκονται 3 οχήματα ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχει σήμανση ή σηματοδότης; Όπως και στην παρακάτω περίπτωση που περισσότεροι αδυνατούν να απαντήσουν σωστά.

Η σπαζοκεφαλιά για προχωρημένους λύτες

Στις περιπτώσεις λοιπόν χωρίς σήμανση και σηματοδότη ξεκινάμε με έναν βασικό κανόνα. Θεωρούμε ότι στη σπάνια αυτή περίπτωση όπου κανένας από τους 2 δρόμους δεν είναι βασικός τότε η παραχώρηση προτεραιότητας στο εκ δεξιών όχημα είναι ο κανόνας με τον οποίον πορεύονται οι οδηγοί και δίνει πάντα τη λύση.

Και στα 2 αυτοκίνητα είναι εύκολος ο κανόνας αυτός τι γίνεται όμως στην δικιά μας περίπτωση που έχουμε 3 οχήματα;

Σίγουρα, ανεξάρτητα από την εμπειρία αλλά και το επίπεδο γνώσης του ΚΟΚ που μπορεί να έχει ένας οδηγός, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια πραγματική σπαζοκεφαλιά που θα μπορούσε να εκθέσει ακόμη και τους ειδήμονες. Γι΄ αυτό πριν σας αναφέρουμε τη «λύση», θα ήταν πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον να σημειώσετε την απάντηση που θα δίνατε προσπαθώντας παράλληλα να την δικαιολογήσετε, ώστε να δείτε και εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον ΚΟΚ.

Σε ενδεχόμενη λοιπόν διασταύρωση «Τ» τριών αυτοκινήτων όπου δεν υπάρχουν πινακίδες ή φανάρια, κανένας από τους δύο δρόμους δεν είναι κύριος και κάθε ένα από τα αυτοκίνητα θέλει να ακολουθήσει την πορεία που υποδεικνύουν τα βέλη, η απάντηση είναι «B-A-C».

Το αυτοκίνητο που παίρνει πρώτο προτεραιότητα είναι το B και όχι το C, όπως θα φαντάζονταν ίσως οι περισσότεροι, καθώς το C εκτελεί αριστερή στροφή και πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα στο A που συνεχίζει σε ευθεία πορεία. Το B προηγείται του A γιατί βρίσκεται στα δεξιά και έτσι το τελευταίο αυτοκίνητο που θα κινηθεί είναι το C.

Ελπίζουμε να σας άρεσε και να σας φάνηκε χρήσιμη η παραπάνω σπαζοκεφαλιά. Και είτε το βρήκατε ή τουλάχιστον σας βοηθήσαμε εάν βρεθείτε στο μέλλον σε ανάλογη σπάνια περίπτωση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ