μόλις-10-μηνών-έχασε-χέρια-και-πόδια-από-1539

Μόλις 10 μηνών έχασε χέρια και πόδια από μηνιγγίτιδα και στα 7 της χρόνια πήρε χρυσό στην ενόργανη

Παιδί θαύμα: Έχασε και τα τέσσερα άκρα της από μηνιγγίτιδα

Παιδί θαύμα: Ένα παιδί 7 ετών, πραγματικό θαύμα, έρχεται να μας θυμίσει πως η διάθεση για ζωή σε πολλές περιπτώσεις νικά τη δυσκολία. Έτσι και με τη Harmonie-Rose η οποία χωρίς άκρα απέσπασε σε διαδικτυακό πρωτάθλημα ενόργανης για παιδιά ΑμεΑ, το χρυσό μετάλλιο.

Η Harmonie-Rose ήταν μόλις 10 μηνών όταν οι γονείς της κατάλαβαν ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει και την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τότε δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα και τους έστειλαν ξανά στο σπίτι. Το επόμενο πρωί, το κοριτσάκι άρχισε να γίνεται ληθαργικό, να έχει σπασμούς και εμφάνισε ένα εξάνθημα σαν μελανιά στην μύτη και μεταφέρθηκε ξανά το νοσοκομείο.

Παιδί θαυμά: Της ακρωτηρίασαν τα άκρα εξαιτίας της μηνιγγίτιδας Β

Η Harmonie-Rose διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα Β και οι γιατροί της έδωσαν λιγότερες από 10% πιθανότητες να ζήσει. Κατά τη νοσηλεία της στο Bristol Royal Hospital for Children, στο οποίο την έστειλαν από το νοσοκομείο του Bath, τα πόδια και τα χέρια του παιδιού χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν.

Το μωρό χρειάστηκε να μείνει έναν ολόκληρο μήνα στην εντατική, μέχρι να δείξει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης αλλά και να υποβληθεί σε άλλα 10 χειρουργεία.

Ωστόσο, όπως λένε οι γονείς της, η κόρη τους ήταν αποφασισμένη να μην το βάλει κάτω και να πολεμήσει για τη ζωή της.

Το παιδί θαύμα πρώτη φορά βόλτα με τη μικρή της αδερφούλα

Σήμερα, η 7χρονη Harmonie-Rose περπατάει με τεχνητά μέλη, παίζει ποδόσφαιρο, κολυμπά και τον Νοέμβριο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε διαδικτυακούς αγώνες ενόργανης γυμναστικής για παιδιά ΑμεΑ από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το πιο σπουδαίο της κατόρθωμα, όπως λέει, είναι όταν πήγε για πρώτη φορά χέρι-χέρι βόλτα με τη μικρή της αδερφούλα, χάρη στο νέο της τεχνητό μέλος.

Αν και η Harmonie-Rose θα είναι ένα παιδί που θα αντιμετωπίσει παραπάνω δυσκολίες στην πορεία της ζωής του, ωστόσο η θέλησή της να τα καταφέρει να την βγάζει πάντα νικήτρια.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ